Ministeerium tahab suveks tuua ka Hiiumaa liinile lisalaeva

Kerli Kivistu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rohuküla sadam.
Rohuküla sadam. Foto: Teet Malsroos / SL Õhtuleht

Vabariigi valitsus eraldas eelmisel nädalal majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile lisarahastuse, et katta suursaartega parvlaevaühenduse mahtude kasvu kulud. Peale Saaremaa tulevad lisalaevad ka Hiiumaa liinile.

«Tellime vedajalt suviseks kõrghooajaks juurde lisavõimsust nii Saaremaa kui Hiiumaa ühenduse jaoks. Hetkel peab kummagi saarega ühendust kaks parvlaeva, suvel sõidaks neid kava järgi mõlema saare vahel kolm,» sõnas majandus- ja taristuminister Kristen Michal.

Ta lausus, et lisalaevade tellimise rahaline kulu riigile on 920 000 eurot Saaremaa liinile ja 144 000 Hiiumaa liinile. Lisaks tegutsetakse, et suunata suured veokid tipptundidelt ära ning Hiiumaa liinil ka ehk eraldi laevale, et vabaneks rohkem kohti sõiduautode kasutajatele.

«Numbreid vaadates veeti eelmise aasta juunist augustini Kuivastu-Virtsu liinil kokku üle 650 000 reisija ja ligi 244 000 sõiduki ning Heltermaa-Rohuküla liinil sõitis suvekuudel 255 000 reisijat ja üle 93 000 sõiduki,» rääkis Michal. Ta märkis, et sõitjaid oli rohkem kui varem ning ilmselt on see ka nii sel aastal, seepärast suurendame ka veomahte.

Suursaarte parvlaevaliinide graafikud ja laevade asetus peaks paika saama lähema paari nädala jooksul. Praegu sõidavad Virtsu-Kuivastu liinil kaks parvlaeva –«Hiiumaa» ja «Ionas» ning Rohuküla-Heltermaa liinil parvlaevad «St Ola» ja «Regula».

Majandusministeeriumi merendustalituse juhataja Merily Must sõnas, et suvised sõidugraafikud on praegu veel koostamisel ja paari nädalaga loodetakse kokku leppida graafikud kuni augusti keskpaigani.

Kokku on 2016. aastal veetransporditoetusena Väinamere Liinid OÜ ja TS Laevad OÜ tarbeks kavandatud 18,65 miljonit eurot. Alates 1. oktoobrist teenindab suursaarte parvlaevaühendusi hanke võitnud Tallinna Sadam.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles