Kasvav trend: kindlustuspettused telefonide ja tahvelarvutitega

Kerli Kivistu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

If Kindlustusfirma tõdeb, et pettused telefonide ning tahvelarvutitega on viimasel ajal aina kasvanud.

«Paraku püüavad iga kuu kümned kliendid valeinfo edastamisega kindlustusseltsilt hüvitist välja petta, enamjaolt on tegemist olnud telefonide ning tahvelarvutite varguste ja purunemistega,» rääkis If Kindlustuse kahjukäsitlusüksuse juht Tiit Kolde. Seega tuletab kindlustusfirma inimestele meelde, et kindlustuspettus võib kaasa tuua kriminaalmenetluse.

Kolde tuletas kõigile meelde, et pea kõikides kindlustusseltsides töötavad kindlustusuurijad, kelle ülesandeks on pettuste avastamine ning tõendamine selleks, et ausad kliendid ei peaks kelmide tekitatud kahjusid kinni maksma.

Tema sõnul suhtutakse ka paarisaja eurosesse pettusesse täie tõsidusega. «Kindlustusuurijad teevad tihedalt koostööd politseiga ning ühise jõuga suudetakse ka pisemaid pettusi avastada ning tõendada,» selgitas Kolde. Ta lisas, et koostööd teevad ka erinevate kindlustusseltside uurijad. Olgu kohe öeldud, et uurijad on piisavalt kogenud ning kahtluse tekkimiseks peab selge põhjus olema, niisama kontrolli mõttes ausaid kliente ei tülitata.

Põhja prefektuuri raskete kuritegude talituse juht Roger Kumm rõhutas, et teadlikult valeütluste andmine avalduse esitamisel on kriminaalkorras karistatav. «Üldjuhul selgitame valeütlused välja juba uurimise algfaasis, kuid sellegipoolest saaks politsei valeavalduste tõendamisele kulutatud ressurssi suunata hoopis tõsisemate kuritegude avastamisele,» sõnas Kumm. Ta lisas, et kindlustuskelmuse eest saab karistada rahatrahvi või kuni viieaastase vangistusega.

If Kindlustuse klientidel on koduse vara kindlustamisel kaitse all ka kaasas kantav vara, sealhulgas mobiiltelefonid ning tahvelarvutid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles