Eestlane saab aastas keskmiselt kaksteist postipakki

Eleen Laasner
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alice Rahkema.
Alice Rahkema. Foto: Toomas Volmer

Eraisikute postipakiturg kasvas Eestis aastaga rekordilised 37 protsenti, selgub TNS Emori uuringust. Kõige eelistatum pakkide kättesaamise viis on jätkuvalt pakiautomaat, mille kasutusaktiivsuse poolest on eestlased maailmas esirinnas.

Kui eelmisel aastal sai iga eestlane postiga keskmiselt üheksa, siis tänavu juba kaksteist pakki. «Eraisikute postipakituru kasvul ei näi piiri tulevat. Sama kiiresti kui kasvab nõudlus, lisandub ka uusi pakkujaid. Sellest võidab aga tarbija, kelle nimel tehakse pingutusi tarneaja lühendamiseks ning tasuta transpordi pakkumiseks,» kommenteeris Itella SmartPOSTi müügijuht Alice Rahkema.

2014. aastal tõusid pakiautomaadid esimest korda pakkide kättesaamissageduselt postkontorist ja kullerpostist populaarsemaks. «Eestlaste pakiautomaatide jätkuvat lembust kinnitab ka värske uuring. Juba ligemale 40 protsenti pakkidest saadakse kätte automaatidest, neljandik postkontoritest ning iga viienda paki toob kohale kuller,» lisas Rahkema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles