Öised töötunnid kergitavad müüjate palku

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Statoili teenindusjaamad on avatud 24 tundi ööpäevas ning see eeldab töötamist ka öisel ajal.
Statoili teenindusjaamad on avatud 24 tundi ööpäevas ning see eeldab töötamist ka öisel ajal. Foto: Lukas Balandis

Keeruline olukord tööjõuturul sundis Statoili tõstma kõigi töötajate palku.

«Circle K Eesti jälgib regulaarselt arenguid tööjõuturul ning soovib oma töötajatele pakkuda konkurentsivõimelist töötasu,» teatas ettevõtte personalidirektor Maarika Lember.

Lemberi sõnul on Statoili teenindusjaamas töötamine võrreldes paljude teiste jaemüügiettevõtetega keerukam ennekõike seetõttu, et teenindusjaamad on avatud 24 tundi ööpäevas ning see eeldab töötamist ka öisel ajal. Samuti suurendas Circle K Eesti öösel töötatud tundide eest makstavat lisatasu 30 protsendini. 

Põhipalga tõus koos öötöö lisatasu suurenemisega suurendas ettevõtte müüja-klienditeenindajate sissetulekut Tallinnas-Harjumaal-Raplamaa piirkonnas 8,9 protsenti ja teistes Eestimaa piirkondades 9,3 protsenti.

Circle K Eesti AS (endise nimega Statoil Fuel & Retail Eesti AS) opereerib Eestis 47 täisteenindus- ja seitset Statoil 1-2-3 automaatjaama ning üht mugavuspoodi. Ettevõttes töötab ligi 560 inimest, neist pisut enam kui viissada teenindusjaamades. 

Circle K Eesti AS kuulub Kanada päritolu rahvusvahelisse kontserni Alimentation Couche-Tard, mis annab tööd 100 000 inimesele ning kelle kaubamärgi Circle K all tegutseb Põhja-Ameerikas, Euroopas ja Aasias üle 15 000 mugavuspoe ja teenindusjaama. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles