Naabrite sõbralikud suhted said muruniitmise tõttu lõpu

Eleen Laasner
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Marianne Loorents

Üks Austria ärimees, kelle naaber käis tal muru niitmas, on nüüd kaotanud suure hulga oma maast pärast seda, kui kohus otsustas murumaa anda selle hooldajale.

48-aastane mees ostis Austriasse Sallingbergi hiljuti maja ja oli väga tänulik, kui naaber pakkus võimalust tema hoovi eest ise hoolt kanda. «Ma olin kolimisega ametis ja seepärast väga tänulik iga kord kui ta pakkus võimalust niita minu muru ka, samal ajal kui ta enda oma niikuinii pügas. Ma isegi andsin talle iga kord pudeli vahuveini selle eest ja rohkem oma pead ei vaevanud,» rääkis mees.

Kui ta aga otsustas majale aia ümber panna, kaebas muru niitnud naaber majaomaniku kohtusse. «Ma isegi ei arvanud, et midagi sellist võiks võimalik olla, sest igakord ta küsis, kas võiks minu aias ka toimetada ja ma olin talle selle eest alati väga tänulik,» lisas ta.

Mehe üllatuseks andis kohalik kohtu naabrile luba uue elaniku maja ümbert muru niita ning käskis ärimehel aia eemaldada. Muruniitja ütles, et ta ei olnud seda niitnud mitte ainult uue majaomaniku ajal, alates eelmisest suvest, vaid ka juba aastakümneid enne, seepärast otsustaski kohus tema kasuks. Ärimehest majaomanikul ei jää nüüd üle muud, kui endale kuulunud aialappi vaid vaadata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles