Ministeerium tahab Eesti elanikud sportima meelitada

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suusatajad Tartumaa tervisespordikeskuses.
Suusatajad Tartumaa tervisespordikeskuses. Foto: Margus Ansu

Kultuuriministeeriumi eestvõttel valmis uus liikumisharrastuse arengukava, mis seab põhiliseks eesmärgiks, et 2014. aastal tegeleks 45 protsenti Eesti elanikest regulaarselt liikumisharrastusega.

Selle sihi saavutamiseks jätkatakse tervisespordiürituste korraldamist, liikumispaikade arendamist, koolitus- ja teavitustööd, teatas ministeeriumi pressiesindaja.

Kultuuriminister Laine Jänese sõnul on liikumine ja aktiivne eluviis hea tervise alus.

«Iga inimene võiks oma nädalakavas leida veidigi aega liikumisharrastusele, see ei murra konti. Vastupidi, aktiivsest eluviisist lugu pidav inimene on tervem ja rõõmsam. Enamasti polegi vaja muud, kui vaid kättevõtmist. Ja see tasub end ära, sest liikumisharrastus annab hea enesetunde ja hoiab vormis, nii füüsiliselt kui vaimselt,» rääkis kultuuriminister.

Liikumisharrastuse arengukava 2011-2014 seab sihid, kuidas kõige paremini hoolitseda tervisespordiga tegelemiseks vajalike tingimuste eest. Liikumispaikade võrku arendatakse edasi eesmärgiga, et iga inimese jaoks on lähim liikumispaik 15 minuti kaugusel tema elukohast. Regionaalsete tervisespordikeskuste arendamine ning koolispordi toetamine toimub ka eelolevatel aastatel.

Jätkub liikumisharrastuse suurürituste korraldamine riiklike fondide  ja avaliku sektori toel, oluline on panustada nii lastele kui ka täiskasvanutele mõeldud ujumise algõpetuse kursuste korraldamisse.

Teadlikkuse tõstmiseks korraldatakse koolitusi, igal aastal antakse välja harrastajatele mõeldud väljaandeid liikumisharrastuse teemadel, lisaks DVDd üldfüüsiliste harjutuste kavaga ja mitmeid muid teavitusmaterjale. Liikumisharrastajate portaali trimm.ee täiendatakse uute nõuannetega liikumisharrastusega alustamiseks ja tegelemiseks. Lähiaastatel on kavas tugevdada tervisesportlaste nõustamissüsteemi, oluline on terviseuuringute kättesaadavus ja spordiinfokeskuste töö toetamine.

Arengukava eesmärkide saavutamine on võimalik erinevate ministeeriumide, spordiorganisatsioonide, erasektori ja teiste institutsioonide koostöös. Lisaks ministeeriumidele ja kohalikele omavalitsustele finantseerivad arengukava elluviimist haigekassa, tervise arengu Instituut, kultuurkapital ja hasartmängumaksu nõukogu.

Arengukava elluviimist juhib kultuuriministeerium, mitmete tegevuste vahetu korraldaja on olümpiakomitee kaudu ühendus Sport Kõigile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles