Kindlustusfirma: 13 ja reede juhtub vähem õnnetusi kui tavalisel reedel

Kerli Kivistu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

If Kindlustusfirma viimase 15 aasta statistikat uurides selgub, et 13 ja reedel ei juhtu rohkem õnnetusi võrreldes teiste reedetega. Sellel kardetud ebausu päeval satuvad Ifi kliendid märgatavalt vähem õnnetustesse.

Viimase 15 aasta kõige õnnetusterohkem reede oli 26. oktoobril 2012, kui Ifis registreeriti 143 liikluse ning 87 kaskokindlustuse juhtumit. Sellel päeval oli lumine ning vägagi tuuline ilm, sekka tuli ka tublisti äikest ning Dirhami vaatluspostil mõõdeti tollel päeval tuulekiiruseks lausa 39 meetrit sekundis.

Reisikindlustuse kõige kahjuderohkem reede oli 16. aprill 2010, kui reisikahjudest anti teada 93 korral. Tegemist oli Islandi vulkaaniga ning reisikahjude neli kahjurohkemat päeva läbi ajaloo olidki põhjustatud sellest samast vulkaanist ajavahemikul 16.04-20.04.2010.

If Kindlustuse kommunikatsioonijuhi Rain Porsa sõnul võib kindlustatud inimeste ning kindlustamata inimeste õnnetuste statistika erineda. «Põhjust, miks kindlustatud inimestega ebaõnne päeval rohkem õnnetusi ei juhtu, võib otsida ilmselt kindlustundest,» rääkis ta.

Porss märkis, et kindlustus ei suuda küll õnnetusi ära hoida, kuid teadmine, et õnnetuse korral aidatakse mul võimalikult valutult kõik jälle korda saada, annab inimesele südamerahu ning siin ei ole ülemäära vahet, kas tegemist on 13 ja reede või mõne muu päevaga.

«Mulle tundub, et mida rohkem me muretseme ja kardame, seda suurema tõenäosusega mõni nendest hirmudest realiseerubki. Vastutuse jagamine aitab ehk ka muret vähendada ning kindlustus ongi selleks, et inimest liigsest muretsemisest säästa,» lisas Porss.

Kui võtta 13 ja reede kahjud ning võrrelda neid kõikide teiste reedete kahjudega, siis kindlustusseltsina võib If kinnitada, et nende klientidega juhtub 13 ja reede keskmisest vähem õnnetusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles