Suvevaheajaks leiab töökoha usaldusväärne ja järjekindel koolinoor

Kerli Kivistu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maasikate korjamine.
Maasikate korjamine. Foto: Joosep Martinson / SL Õhtuleht

Hakkajamaid koolinoori ootab Jõgevamaal avasüli mitu ettevõtet, kel on suveks tööd pakkuda enam kui poolesajale inimesele, kuid tööandjad ootavad neilt kohusetundlikkust ning järjepidevust.

Soojaagu talu Puurmani vallas otsib igal suvel abikäsi lihtsamatele talutöödele, mis on jõukohased ka kooliõpilastele, vahendab Vooremaa. Talu peremees Viljar Tilk rääkis, et peamisteks töödeks on rohimine, kõplamine, istutamine, kivide korjamine ja trimmerdamine. Peremehe kinnitusel on tema juurde tööle oodatud kõik, kes talutööd ei pelga.

Paraku on tööandjatel üldiselt välja kujunenud arvamus, et  koolinoored füüsilist tööd teha ei taha või kui teevad, siis väga lühikest aega ning ka usaldusväärsusega on probleeme. «Noortel on pealehakkamist küll. Näiteks üks viieteistaastane noormees võttis trimmeri kätte ja hakkas niitma, aga paari tunni pärast pani masina käest, sest enam ei jaksanud,» märkis Soojaagu talu peremees ja lisas, et mõnikord on mõni teismeline isegi hakkajam kui mõni täismees.

Ühtlasi otsib tööjõudu üks kiirsöögikoht, Vudila mängumaa ja samuti vajatakse maasikakorjajad. Refereeritud artiklit saab lugeda Vooremaast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles