Tankimisautomaat näitas bensiini hinnaks 1,159 krooni

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Premium7 Tallinna Tööstuse tänava tankla tankimisautomaat.
Premium7 Tallinna Tööstuse tänava tankla tankimisautomaat. Foto: Postimees.ee

Sevenoil Est OÜ Premium7 Tallinna tankla tankimismasina tablool oli rahaühiku silt jäänud muutmata, mistõttu võis tekkida ekslik mulje justkui 20 liitrit bensiini maksab 23 krooni.


Ka tankla tablool polnud rahaühik välja toodud ning see, et tegemist on eurohinnaga, oli ära märgitud vaid tšekil, mille saab aga alles pärast tankimist. Tallinna Premium7 tankla juhataja Peep Ranniku sõnul saab probleem selle nädala jooksul lahendatud. Rannik möönis, et seal on lihtsalt krooniühiku silt jäänud üle kleepimata: «Vaatame selle asja kindlasti üle.»

Tankla juhataja sõnul on automaadi kohal üldjuhul ka hinnavõrdlustabel, kus on nii krooni kui euro vääringus hinnavõrdlus. Mõningates tanklates on hinnavõrdlustabel ka automaadi kõrvale seina külge kleebitud. «Vandaalid käivad pahatihti Tööstuse tänava tanklat rüüstamas, neile jääb ette see automaadi peale seatud informatsioon,» selgitas Rannik, miks pühapäeva õhtul ei pruukinud tanklas sellist silti väljas olla.

Tarbijakaitseameti tarbijapoliitika ja avalike suhete osakonna juhataja Hanna Turetski möönis, et info peab olema edastatud tarbijale enne ostu sooritamist korrektselt ja selles osas on tegemist tarbija eksitamisega tarbijakaitseseaduse mõistes. «Ilmselt on antud juhtumis tegemist inimliku eksitusega, kus on jäänud krooni tähis üle kleepimata,» arvas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles