Varuraha või valuraha?

, Swedbanki elukindlustuse valdkonnajuht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: swedbank

Raks! Ai, kui kõva maandumine! Esimesel korral läks ju kõik hästi. Mis nüüd küll juhtus?...

Langevarjuhüpe, sõbralik jalgpallimatš, autosõit ja isegi jala poodi tõttamine – elus on palju eriskummalisi, aga ka väga igapäevaseid olukordi, kus keegi võib saada viga. Väike kriimustus või muhk ei sega argiseid tegemisi kuigi palju, kuid suurem õnnetus võib peale füüsilise ebamugavuse lüüa pea peale ka kogu päevakava ja tekitada rahalist kahju (taksoga töölesõit jalaluumurru korral, väiksem sissetulek haiguslehel olles jne).

Et pisemad või raskemad õnnetused ei päädiks ka rahamuredega, tuleb võimalikeks ootamatusteks valmis olla. Loomulikult oleks hea, kui niisuguste üllatustega toimetulekuks oleks igaühel olemas piisav varuraha, kas või mõne kuu palga suurune. Paraku aga ei ole see alati nii. Mõnel juhul ei ole veel jõutud tagavara koguda, teisel on kogutu äsja mõne muu kulu katteks kasutusele võetud. Olgu olukord milline tahes, soovitame kõigil alati kas või pisikeste summade kaupa püüda varupuhvrit koguda. Kui see on alles õhuke, saab iseend ja oma lähedasi ootamatuste eest kaitsta ka kindlustusega.

Kindlustus endale või lähedastele?

Traumakaitse kujutab endast enamasti kliendile endale vajalikku kindlustust, mille saab lisada klassikalisele elukindlustusele. Viimane aga on mõeldud ennekõike kliendi lähedaste kaitseks, sest tagab neile põhjaliku toe kõige traagilisemates olukordades. Statistikaameti andmed näitavad, et põhjust oma elu kindlustada on meil kõigil. Ainuüksi 2014. aastal suri 4715 inimest vanuses 20–69 eluaastat. 85% neist juhtumitest oli põhjustatud raskest ja ootamatust haigusest.

Paar eurot kuus traumakaitseks

Swedbanki elukindlustuse juurde saab nüüd valida ka eraldi traumakaitse. See on soodne lisakindlustus just juhuks, kui Teiega peaks juhtuma õnnetus. Traumakaitse tagab Teile pea kõigis elusituatsioonides valuraha, kui peaksite murdma mõne luu, nihestama mõne liigese, saama õmblust vajavaid haavu vms.

Kõik konkreetsed vigastused ja neile vastavad hüvitised on traumakaitse tingimustes üles loetletud. Juhtude korral, mida ei ole neis mainitud, maksame hüvitist haiguslehel oldud päevade eest. Sellist päevaraha arvestame juba esimesest haiguslehe päevast, kuid hüvitamisele kuuluvad vaid juhtumid, kus haiguslehe pikkus on vähemalt kaks nädalat.

Numbritest rääkides on näiteks käeluumurru korral kompensatsioon 530 eurot, ajupõrutuse korral 1989 eurot, vastavalt 4 ja 15% maksimumsummast, mis on võrdne Eesti keskmise palgaga. Suurim võimalik hüvitis on 13 260 eurot ja traumakaitse igakuine makse 2,21 eurot on väike lisakulu vajaliku turvatunde eest.

Hüvitis mõne päevaga

Õnnetuse juhtudes tuleb kindlasti pöörduda arsti poole ning juhtunust võimalikult pea teatada ka meile. Kui tegu on liiklusõnnetuse või vägivallajuhtumiga, tuleb toimunu kohta võtta ka politsei tõend. Üldjuhul teeme pärast dokumentide esitamist otsuse juba mõne päevaga ja maksame hüvitise välja viie tööpäeva jooksul. Harvadel keerulisematel juhtudel võib aega kuluda rohkem.

Peale kiire kahjukäsitluse on meil elukindlustuse eelised veel ka:

  • võimalus internetipangas lepinguid sõlmida, jälgida ja muuta (maksekuupäev, soodustatud isik, arvelduskonto);
  • ööpäevaringne klienditeenindus mis tahes küsimustes;
  • lihtne hüvitamise kord: maksame kompensatsiooni kõigi juhtumite korral, mis ei ole lepingus välistatud.

Lugege meie elukindlustuse ja traumakaitse kohta lähemalt aadressilt www.swedbank.ee/elukindlustus, kus saab vaid viie minutiga ka lepingu sõlmida. Küsimuste korral helistage meie nõustajatele numbril 6 310 310 või kirjutage aadressil elukindlustus@swedbank.ee.

Elukindlustust ja traumakaitse lisakindlustust pakub Swedbank Life Insurance SE. Tutvuge teenuste tingimustega aadressil www.swedbank.ee, vajaduse korral konsulteerige pangatöötajaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles