Laevafirma lubab luhtunud pileti hüvitada

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinki alus Tallinna sadamas.
Tallinki alus Tallinna sadamas. Foto: Toomas Huik

Tallink on otsustanud hakata pakkuma piletikindlustust, mis katab piletihinna, kui ettenägematute asjaolude puhul tuleb reisist loobuda.

Piletikindlustuse kindlustussumma on 250 eurot ühe kindlustatu kohta, teatab Tallink. Kindlustusjuhtumi korral hüvitab kindlustusandja If Kindlustus ärajäänud reisi piletikulu selle osa, mida Tallink ei hüvita, kuni kindlustussummani.

Kindlustusjuhtumite näited, mida katab Tallinki piletikindlustus

  • Kindlustatu või temaga kaasareisiv pereliige haigestub ootamatult või saab kehavigastusi ega saa seetõttu laevareisile minna.
  • Kindlustatu, tema abikaasa või elukaaslane vajab vältimatut arstiabi seoses raseduse esimesel 28 nädalal tekkinud komplikatsioonidega.
  • Kindlustatu asukohamaa välisministeerium on andnud hoiatuse laevareisi sihtkohamaale sõitmisest hoidumiseks.
  • Kindlustatu kodu sai ootamatult ja äkiliselt kahjustada ja kindlustatu kohalolek on hädavajalik.
  • Kindlustatu reisidokumendid varastati viimase 48 tunni jooksul enne Tallinki laevareisi algust ning sellest on politseile teatatud.
  • Kui sadamasse saabuva Tallinki ühe reisi hilinemise tõttu ei jõua kindlustatu Tallinki järgmisele laevale (kehtib Tallinki laevade jätkureiside korral).
  • 24 tunni jooksul enne laevareisi algust toimub piletil märgitud sõidukiga liiklusõnnetus või see sõiduk muutub liikluses osalemiseks kõlbmatuks ja sõidukit ei saa teha enne reisi sõidukorda.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles