Kortsus eurod tekitavad Prismas segadust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prisma
Prisma Foto: Sille Annuk

Rocca al Mare Prisma kassapidaja ei taha kortsus kümneeurost vastu võtta, sest kassapidaja väitel ei võta pank vastu kortsus, musti ja katkiseid eurorahatähti, mistõttu peaks tema trahvi maksma.

Prismas ostmas käinud Silver kurdab, et ka temal oli mitu korda probleeme murdmisjälgedega eurodega ja küsimuse peale, kuidas siis nelja-viie aasta vanuseid vanunud välimusega kupüüre vastu võtma hakatakse, vastab talle Prisma kassapidaja: «Euro ju alles tuli, see polegi nii vana.», kirjutas Õhtuleht.

Kui rahatäht on terve, peab müüja selle tarbijakaitseameti pressiesindaja Kadri Kauksi sõnul vastu võtma ja pole oluline, kas raha on kortsus või mitte. Erand on tema sõnul see, kui rahatäht on näiteks pooleks murdunud selliselt, et pooled on teineteise küljest lahti tulnud.

Prisma pressiesindaja Kadri Lainas vaidleb tarbijakaitsjaile vastu ja väidab raudkindlalt: «Teibitud, rebitud või määrdunud kupüürid tuleks panka viia.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles