Pevkur: hambaravi suurem rahastamine seisab raha taga

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hanno Pevkur.
Hanno Pevkur. Foto: Mihkel Mariuu

Sotsiaalminister Hanno Pevkuri sõnul saaks vahepeal ära võetud hambaravihüvitise taastada või sellest isegi rohkem hüvitada vaid siis, kui majandus tublisti kosuks.


Pevkur tõdes, et ka väliseksperdid on soovitanud hambaravi mingil moel rahastada. «Aga seda saab teha vaid siis, kui rahakott võimaldab. Kuni aastani 2013 elab kogu meie ravikindlustus võlgu. Vähegi mõistuspärase arstiabi tagamiseks maksame reservidest tublisti peale,» selgitas ta.

Minister lisas, et kui majandus kasvab praegu prognoositust kiiremini, tekivad lisavõimalused. Ravikindlustuse jätkusuutlikkuse tagamiseks tuleks haigekassa koormust vähendada. Debatt selle üle, kas töövõimetushüvitis peab olema kaetud ravikindlustuse rahaga, on parlamendis kohe tulemas. Selleks on ette nähtud 1,7 miljardit krooni ja sealt saaks midagi ka hambaravi tarbeks võtta.

Hammaste korrashoid on ministri sõnul väga oluline. «Eks meil ole praegugi teatud elanike gruppidele hambaravihüvitis olemas. Mida paljud ei tea, on see, et erakorraline hambaravi on ka praegu haigekassa rahastatud,» lausus ta.

Mis puudutab regulaarset hammaste hooldust, siis seni on meil olnud lähtekohaks, et inimesed võiksid seda ise endale lubada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles