Spetsialist: töötaja peab olema teadlik, kui tööandja tema e-kirju loeb

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Andmekaitse inspektsiooni vaneminspektori Kadri Levandi sõnul on töömeiliaadress tööandja määratud töövahend, mis on antud töötaja kasutusse ning mõnes olukorras on tööandja ligipääs sellele õigustatud.

«Võib tekkida olukordi, kus tööandjal on vajalik töötaja meilidega tutvuda, aga reegel on, et eelnevalt peab see olema reguleeritud, näiteks töökorralduse reeglites. Tööandja ei saa seda teha nii, et töötaja ei ole sellest teadlik,» rõhutas Levand intervjuus «Terevisioonile», vahendab ERR.

Turvakaamerate kasutamise puhul rääkis Levand, et need saavad olla vaid isikute ja vara kaitseks, mitte näiteks tööandjale vaatamiseks, kui hoolikalt töötaja oma tööülesandeid täidab.

«Selleks, et kontrollida, kas töötaja teeb oma tööd korrektselt, peab tööandja mõtlema mingi muu, töötajat vähem kahjustava meetme,» soovitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles