Hooajatöötaja saab kiirelt registreerida tekstisõnumiga

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maksu- ja tolliamet lihtsustas töötamise registrisse kande tegemist sõnumi teel.
Maksu- ja tolliamet lihtsustas töötamise registrisse kande tegemist sõnumi teel. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Tööandja saab hooajatöölise kiirelt töötamise registrisse kirja panna ka sõnumiga registreerides, töötamise saab seejärel kinnitada seitsme päeva jooksul.

Maksu- ja tolliameti teatel külastatakse ka sel suvel toitlustus- ja teenindussektori asutusi ning suveüritusi, et üle vaadata, kas hooajatöölised on registreeritud. «Töötaja registreerimine tekstisõnumiga tähendab seda, et inimene saab kohe töötamise esimesel päeval registreeritud ja seejärel on tööandjal piisavalt aega, et andmeid registris täiendada,» selgitas maksu- ja tolliameti teenindusosakonna juhataja Rivo Reitmann.

Alates töötamise registri kasutuselevõtust on registreeringuid tehtud üle 880 000, neist sõnumi teel üle 17 000. Reitmanni hinnangul võiksid seda võimalust kindlasti rohkem kasutada need ettevõtted, kus on vajalik kiiresti tööjõudu palgata ning alati ei jõua enne tööle asumist kontorist läbi käia. Sõnumi saatmine võtab aega mõne minuti ja nii saab töötaja igal juhul õigel ajal registreeritud.

Sõnum tuleb saata lühinumbril 1811 ja lisada sinna tööandja registri- või isikukood, töötaja isikukood ja töö alguse kuupäev (näide: 12345678(tühik)23456789012(tühik)01.07.2016).

Ameti vaatlused on näidanud, et ettevõtjad on valdavalt töötamise registreerimise kohustusest teadlikud ja registreerimata töötajate osakaal on viimasel paaril aastal langenud kümnelt protsendilt alla viie protsendi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles