Tippkokk: tervisliku toidu olemus jäetakse sageli selgitamata

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sageli tekib eksiarvamusi, milline toit on tervislik, mida peaks jällegi vältima jne.
Sageli tekib eksiarvamusi, milline toit on tervislik, mida peaks jällegi vältima jne. Foto: Panther Media

Põhjaka mõisa kokk Märt Metsallik nendib, et noorte täiskasvanute teadlikkus toidu osas on oluliselt madalam kui vaid pool põlvkonda varem.

«Mingi põlvkond inimesi, kes praegu on 23-24-aastased, nende teadlikkus on selles osas palju madalam kui neil, kes on 35—40. Nauditakse sööki väga palju, mis on iseenesest tore, aga jällegi – see toidusedel peaks olema mitmekesine,» toonitas Metsallik, vahendab ERR.

Olulisemaks osaks peab ta laste ülekaalulisust. «Tean omast käest, et lapsi on väga keeruline panna kasvõi lihtsaid asju nagu kaalikaid või porgandeid, kuid see on nagu tavaeluga – sa õpetad oma lapsi elama võimalikult normaalset elu. Samamoodi peaks õpetama ka seda toiduosa,» leidis kokk.

Metsallik märkis, et sageli räägitakse küll sellest, kuidas tervislikult toituma ja rasva vältima peaks, kuid tihti jäetakse laiem taust või selgitus andmata, seda ka koolitasandil.

Loe lähemalt ning vaata videot ERR uudisteportaalist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles