Ülemaailmsed töömessid aitavad siseneda rahvusvahelisele tööturule

Maria Joost
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
CV-de saatmine e-mailiga võib küll olla lihtne, kuid ei pruugi olla nii efektiivne kui töömessil osalemine.
CV-de saatmine e-mailiga võib küll olla lihtne, kuid ei pruugi olla nii efektiivne kui töömessil osalemine. Foto: SCANPIX

Kui soovid töötada rahvusvaheliselt, siis ei tohiks sa oma aega kulutada vaid kodumaa tööturul tööd otsides.

«Neile, kes otsivad põnevat tööd ja pole nii väga kinni töö asukohas, tasub kindlasti ka mõnes välisriigis toimuval töömessil osaleda,» ütles rahvusvahelise töömessi korraldaja  Bilingual People'i töötaja Elsa Thumerel The Localile.

«Rahvusvaheline kogemus on tänapäeval väga hea lisaväärtus CVs ja see annab inimestele võimaluse oma oskusi täiendada,» kommenteeris Thumerel.

Kuigi lihtne võimalus on ka oma CV e-mailiga saatmine, siis tasub kindlasti mõelda ka töömessidele. «Töömessid aitavad kokku saada erinevatel tööandjatel ja tööotsijatel ja kohe näost näkku kohtuda,» põhjendab Thumerel. «Tööotsijatele antakse nõu CV kohta ja nad saavad esitada küsimusi. See on peaaegu nagu eelintervjuu.»

Rahvusvahelise töömessi korraldaja Bilingual People töötab koos tööotsijatega, kes räägivad mitut keelt. Kuigi ettevõte töötab kõigis keeltes, lisab Thumerel, et peamised keeled on siiski saksa, taani, prantsuse ja Skandinaavia maade keeled.

«Meie klientidel on enamasti raske värvata mingite kindlatega oskustega töölist, kes räägiks näiteks rootsi, norra või taani keelt,» ütles Thurmerel. «Seega nad tulevad meie töömessile ja leiavad endale vajalike oskustega töötaja.»

Järgmine Bilingual People'i korraldatav töömess toimub 18. juunil Berliinis, Saksamaal. Thumerel soovitab eelregistreerida, sest pileteid on vähene kogus need võivad kiiresti otsa saada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles