Vormsi liinil võib vaja minna asenduslaeva

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parvlaev
Parvlaev Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Kuna Vormsi liinil vahetub vedaja, siis võib tekkida vajadus saata liinile asenduslaev.

Alates 1. juunist vahetub Vormsi ja mandri vahel regulaarreise tegeva parvlaeva Ormsö operaator, teatasid veeteede amet ja Lääne maavailtsus. Seoses sellega on Lääne maavalitsus tellinud 1. juuni hommikusteks reisideks asenduslaeva Reet. Asenduslaeva kasutamise vajadus selgub alles 31. mai õhtul või 1. juuni hommikul ning sõltub sellest, kui kiiresti ja tõrgeteta möödub Ormsö üleandmine-vastuvõtmine operaatorite vahel 31. mai õhtul Rohuküla sadamas.

Laeva senine operaator Väinamere Liinid OÜ annab 31. mai õhtul veeteede ameti ametnike valvsa pilgu all laeva üle uuele operaatorile AS Kihnu Veeteed. Amet teeb omalt poolt kõik, et tagada Ormsö õigeaegne üleminek uuele meeskonnale, kuid siiski tuleb valmis olla ka võimalikuks viivituseks. Kuid sellele on lahendus asenduslaeva näol olemas ning seega ei jää ükski graafikujärgne reis ära.

Lääne maavalitsus viis läbi hanke, mille tulemusel sõlmiti Kihnu Veeteedega Vormsi liini avaliku teenindamise leping, mille järgi alustab Kihnu Veeteed 1. juunist 2016 opereerimist Sviby-Rohuküla-Sviby liinil riigile kuuluva parvlaevaga Ormsö.

Kihnu Veeteedel on sõlmitud leping Vormsi ja mandri vahelise regulaarparvlaevaühenduse pidamiseks kuni 31. maini 2021 aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles