Pensionär pääses tänu leheloole salapärase tööandja küüsist (1)

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Loo avalikustamine pani ametnikud mehe murega tegelema.
Loo avalikustamine pani ametnikud mehe murega tegelema. Foto: SCANPIX

Aprilli alguses ilmunud lehelugu salapärase tööandja tõttu pensionist ilma jäänud mehest ärgitas õiguskantslerit lahendust otsima. Tänu Den za Dnjomis ja Postimehes ilmunud leheloole sai mehe mure lahendatud.

«Pahatahtlik tööandja kandis töötamise registrisse ühe juhusliku inimese, kes jäi selle tõttu ilma eelpensionist. Õiguskantsleri nõunikud kohtusid maksu- ja tolliameti, rahandusministeeriumi, sotsiaalkindlustusameti ja tööinspektsiooni kolleegidega ning probleem lahendati,» teatas õiguskantsler Ülle Madise  sotsiaalmeedias. Madise sõnul peavadki asutused inimeste jooksutamise asemel omavahel selgeks tegema, kellel on milline roll juhtumi lahendamisel.

Õiguskantsleri pressiesindaja Janel Lutsu sõnul on nüüd ametiasutustel olemas lahend, kuidas käituda, kui selline asi peaks korduma. «Õigus ei suuna elu, vaid pakub üksnes juhiseid ja lahendusi ühiskonnaelu toimimisele. Riigikogu ei saa seadust luues alati ette näha kõiki seaduse kuritarvitamise võimalusi. Alati ei ole probleemi alge seaduses, riigis ega ka ametnikes, vaid hoopis teises eraisikus, kes on pahatahtlikult leidlik teise eraisiku suhtes,» ütles Luts.

Den za Dnjomi ajakirjanik Irina Kablukova kirjutas märtsi lõpus loo Leonid Mihhailovist, kes jäi ootamatult ilma  eelpensionist, kuna maksuameti andmetel töötas mees Valga firmas Simetra Tööjõud. Mees polnud firmast midagi kuulnud ja ta  pöördus abi saamiseks nii politseisse, prokuratuuri, töövaidluskomisjoni, kuid tulutult.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles