Norra toidutööstust võib tabada sellel nädalal hoop

Kerli Kivistu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Norralased võivad seista sellel nädalal silmitsi probleemiga, kus neid võib tabada joogi, liha ja pagaritoodete puudujääk, kuna selle sektori töötajad plaanivad streikida.

Üle tuhande joogitööstuse töötaja ja 582 pagariäriga seotud töötajat plaanivad sellel nädalal kogu riigis streikida, vahendab The Local. Streik kestab Norras seni, kuni selle sektori palgaläbirääkimiste probleemid on lahenenud. Joogitööstus on ähvardanud streikida alates selle nädala kolmapäevast, pagarid neljapäevast ja lihatööstus reedest.

Joogi- ja pagaritoodete töötajaid esindab Norra toidu- ja ühinenud töötajate liit (Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund - NNN), kelle eestkõneleja Stein Hagala sõnul on tehtud liialt vähe selleks, et töötajad jõuaksid palgaga seoses oma tööandjatega kokkuleppele.

Joogitöötajate streik võib mõjutada töötajaid Coca-Colas, EÜ Dahls Bryggeris, Grans Bryggeris, Macki õlletehases, Ringnesis, Telemark Kildevannis ja Voss Production ASis.

Pagaritöökoja streik mõjutaks Mesterbakeren ASi, Bakehuset ASi ja Kløverbakeriet, mis ühtlasi valmistab pea kõik küpsetised Norra supermarketitele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles