Viis põhjust, miks mitte kartulikoori ära visata

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Kartulit koorides ei tee me sageli märkamagi, et ka koortega saaks üht-teist ette võtta. Kartulikoored annavad küll 15 lisakalorit, kuid sellele lisaks ka lisasüsivesikuid, vitamiine ja mineraale.

Toiteväärtus. Kartulikoored on heaks kaaliumi- ja rauaallikaks, ühtlasi on neis palju kiudaineid, mis hoiavad ainevahetust korras. Kartulikoored on rikkad ka B3-vitamiini poolest, mis parandab südame tööd, verevarustust ning närvisüsteemi.

Veresuhkru taseme tasakaalustamine. Koorega kartulites on rohkem kiudaineid, mis aitavad veresuhkru taset tasakaalus hoida.

Nahahooldus. Kartulikoortega võib julgelt nägu hõõruda, kuna need valgendavad nahka, mõjuvad aknevastasena, vähendavad rasu. Alternatiivina võib ka kartulist pigistatud mahlaga nägu puhastada.

Juuksehooldus. Kartulikoored lisavad juustele läiget ning turgutavad nende kasvu. Blenderda koortest valmis segu ning määri see peanahale. 15 minuti pärast võid segu sooja veega maha pesta.

Puhastamine ja poleerimine. Kui puhastusvahend on otsa saanud, võid kasvõi lauahõbedat kartulikoortega hõõruda. Kartulimahlas sisalduvad happed võivad aidata lahustada ka roosteplekke.

Allikas: Onlymyhealth

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles