Saksamaa suur jaekett plaanib loobuda kilekottidest

Kerli Kivistu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Saksamaa suuruselt teine supermarketite kett Rewe Group plaanib loobuda oma kauplustes kilekottidest, kuna jaeketi väitel lendab igal aastal prügikasti ligi 140 miljonit prügikotti.

Rewe plaanib juba juulikuus loobuda kilekottide müümisest, vahendab The Local. Jaeketis teeb iganädalaselt sisseoste ligi 27 miljonit inimest. Kuid selle asemel, et plastikut sorteerida, hakkab supermarket müüma kotte, mis on valmistatud puuvillast, paberist või on kasutusel pappkarp.

Läbipaistvad kilekotid on siiski puu- ja köögiviljade pakkimiseks olemas, kuid firma on lubanud, et nad otsivad alternatiive ka selles valdkonnas.

Otsus põhineb uuringus, milles osales 130 kauplust ja uuringu käigus pidi Rewe müüma kilekotte kolme kuu jooksul. «Me näeme seda tõesti positiivse sammuna ja seega leiame, et Rewe võib olla eeskujuks paljudele poekettidele,» ütles Saksamaa keskkonnabi taaskasutuse juht Thomas Fischer. Kuid ta hoiatas ka selle eest, et kui kilekotid asendada lihtsalt paberkotiga, siis võib soovitud tulemus olla ka vastupidine.

Fischer selgitas, et paberkotid on kolm korda raskemad, kui plastikust kotid ja nende tootmiseks kulub mitmeid korda rohkem materjali, mille tõttu on neid ka energiamahukam toota.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles