Leitud jalgratas varastati uuesti

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vastupidav rattalukk on oluline osa ratta turvavarustusest.
Vastupidav rattalukk on oluline osa ratta turvavarustusest. Foto: Laura Oks/Õhtuleht

Politsei on rattavarguste puhul täheldanud, et inimesed ei hoia oma varal piisavalt silma peal. Eriti kurioosne lugu juhtus Tiskre külas, kus trepikojast varastati ratas, mis õnnestus politseil üles leida ja omanikule tagastada, kuid ainult selleks, et see uuesti varaste kätte satuks.

Käesoleva aasta aprillist kuni 27. maini on politsei- ja piirivalveamet operatiivinfoga teatanud seitsmest jalgrattavargusest maakonnas, kirjutab Harju Elu. Vaadates möödunud aasta kevadet, jääb silma Keila linn, kus rattaid varastati kolm korda. Tänavu on selleks aga Harku vallas asuv Tiskre küla, kus Välja tee kortermaja trepikojast varastati ajavahemikus 10.–13. mai neli jalgratast.

Varguste puhul on märkimisväärne, et politsei leidis ühe varastatud ratta ja tagastas selle omanikule, aga ainult selleks, et see järgmisel ööl uuesti varaste saagiks saaks. Lääne-Harju konstaablijaoskonna juhi Mart Merikülli sõnul jätavad inimesed süüdimatult oma vara ripakile.

«Oleme ausad, jalgrattaid varastatakse, sest oma varal ei hoita piisavalt silma peal,» ütles Meriküll. Seda näitlikustab Tiskre küla juhtum. «Halenaljakas lugu on see, et varastatud ratas, mis tagasi toodi, varastati järgmisel päeval uuesti, ja jälle trepikojast, kus rattale ei olnud tagatud piisavalt järelevalvet. Nii et tegime tühja tööd,» lisas Meriküll.

Samas nendib ta, et vaatamata pidevale teavitustööle, et oma varal tuleb silma peal hoida, ei võta inimesed midagi ette. «Kortermajade trepikojad on ka nii, nagu on. Uksi ei hoita lukus ja sisse lastakse võõraid. Mis ümberringi sünnib, seda kogukond väga ei märka,» avaldas Meriküll.

Tiskre varguste puhul ei ole vargad kohalikud elanikud. «Nende isikute ring, kes panid toime jalgrattavargused Harku valla territooriumil, on politseil teada ja nendega tehakse jätkuvalt tööd,» ütleb Meriküll, kes ei saa täpsustada isikute arvu.

Loe pikemalt Harju Elust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles