Haigekassa kinnitas reservide kasutamise 23,6 miljoni euro ulatuses

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hannes Danilov
Hannes Danilov Foto: Pm

Haigekassa nõukogu kinnitas täna 2011. aasta eelarve, mis näeb ette jaotamatea tulemi kasutusele võtmist 23,6 miljoni euro (369 miljoni krooni) ulatuses.


Eelarve tulude suuruseks on planeeritud 720 miljonit eurot (11 266 miljonit krooni, mis on 2 protsenti rohkem kui mullu. Kulusid on prognoositud ligi 744 miljoni euro (11 641 krooni) eest ehk 4 protsendi mullusest enam.

Nõukogu esimehe, sotsiaalminister Hanno Pevkuri sõnul on üldist olukorda arvestades tegemist hea eelarvega. «Kui valdavalt on riigi tegevuskulud külmutatud, siis
tervishoius suudame tänu reservidele siiski raviteenuseid võrreldes eelmise aastaga rohkem pakkuda ja loodetavasti tunnetavad seda igapäevaselt ka inimesed,» lausus ta.

Ravikindlustuse eelarvest kulub üle 523 miljoni euro (8183 miljoni krooni) tervishoiuteenustele. Sealhulgas on üldarstiabi osutamiseks planeeritud üle 63 miljoni euro (986 miljoni krooni) ehk möödunud aastaga võrreldes 5 protsenti enam.

Eriarstiabi osutamiseks on planeeritud üle 414 miljoni euro (6478 miljoni krooni) - kasv mullusega võrreldes 4 protsenti. Hooldusravi osutamiseks on planeeritud 15 miljonit eurot (235 miljonit krooni), mis on möödunud aastaga võrreldes 6 protsenti rohkem.

Üle 97 miljoni euro (1518 miljoni krooni) on planeeritud soodusravimite kompenseerimiseks - see on mullusega võrreldes 5 protsendi enam.

«Sel aastal saame arstiabi kättesaadavuse parandamiseks osta rohkem ravijuhte kui Mullu,» ütles haigekassa juhatuse esimees Hannes Danilov. Päevaravi juhud kasvavad
2010. aastaga võrreldes 11 ja ambulatoorsed juhud ligi 3 protsenti, lisas ta.

Arstide liit on avaldanud rahulolematust haigekassa eelarvega ja teinud ettepaneku suuremas ulatuses reservide kasutuselevõtuks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles