Vanametalli hind on taas langusele pööranud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanametall.
Vanametall. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kui musta vanametalli hind hakkas tänavu märtsi alguses pärast viiekuulist madalseisu tõusma ja jõudis ka 100 euro piirini tonni kohta, siis praegu on hinnad taas langema hakanud.

Musta vanametalli ehk kuni 4-millimeetrise terase kokkuostuhind on Eesti suuremate käitlejate kokkuostupunktides langenud keskmiselt 85 eurole tonni kohta.

Kuusakoski ASi ostujuht Toomas Kollamaa ütles BNS-ile, et viimasel viiel nädalal pole Türgis, kuhu liigub suurem osa Eesti vanametalli, müügitehinguid toimunud. «Kõik on ootel ja ennustatakse jällegi langust, mille suurust on aga numbrites raske prognoosida,» rääkis ta.

«Lisaks algas sel nädalal moslemite püha kuu ramadaan, mis toob kaasa kindlasti tootmispause sulatustehaste töös, samuti on see sobiv aeg teha tehaste seadmete ja masinate hooldusi. Kokkuvõtvalt on kõik «ootame ja vaatame režiimil»,» lisas Kollamaa.

Ostujuhi sõnul on tulevikku keeruline prognoosida, kuid tõenäoline on, et musta vanametalli hind kõigub lähiajal 20 euro piires.

Ligi viis kuud rekordmadalal püsinud musta vanametalli kokkuostuhinnad tõusid tänavu märtsi keskpaigas ligi poole võrra, küündides keskmiselt 70 euroni tonni kohta; põhjuseks oli vanametalli hinna kasv maailmaturul. Enne seda oli vanametalli kokkuostuhind 40 eurot tonni kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles