Karskusliit napsukommides tõsist probleemi ei näe (1)

Anna-Maria Uulma
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodumaised liköörikommid.
Kodumaised liköörikommid. Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Kuigi Virumaa Teataja ajakirjanik imestas, miks müüakse lastele alkoholisisaldusega kompvekke, ei pea karskusliit seda suureks probleemiks.

 «Ma ei oska täpset seisukohta võtta, mis eneseregulatsioon kaubanduskettide sees toimub, aga tegelikkuses on juriidiliselt kõik täpne,» rääkis Eesti Karskusliidu esimees Lauri Beekmann. Beekmanni arvates ei saa  kauplused ise kehtestada alkoholiga kommide müügile regulatsioone, sest leidub inimesi, kes hakkavad viitama  sellele, et ka keefir ja kali võiksid olla lastele kättesaamatud, kuna sisaldavad mingil määral alkoholi. Ta lisab, et poed võiksid siiski olla selle teema tõstatajad.

«Kindlasti olen ma  nõus sellega, et see on üks probleemi osa, mis võiks olla ehk seadusega määratletud, kuid ma ei pea seda ilmtingimata nii suureks probleemiks, kui on alkoholi kättesaadavus noortele,» rääkis ta.

Beekmanni arvates peaksid selle teemaga tegelema lapsevanemad. «Paljud lapsevanemad proovivad neid komme, olles koos lastega, teadvustamata, et see on ka alkoholi maitsta andmine ja võib jätta lapsele mulje, et alkohol maitsebki hästi, sest ta saab seda koos šokolaadi ja suhkruga,» selgitas Beekmann.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles