Lugeja küsib: miks on internetis ETVd vaadates hääl vaikimisi põhjas? (1)

Eleen Laasner
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Teet Malsroos

«Tahtsin paluda, et te uuriksite võimalusel ERRilt, miks internetist vaadates nende lehti avades alati hääl vaikimisi põhjas on? Probleem puudutab ETVd, ETV2-e, ETV+-i,» kirjutas lugeja.

Lugeja ütles, et on vahel kogemata helisüsteemi pea põhja unustanud ning siis ERRi mõne kanali avanud. «Kuigi mul on süda korras, on selline tunne, et nüüd vist tuli infarkt. Selliselt võib mõni nõrgem inimene äragi surra - kes siis vastutab - jälle üks televaataja vähem?» kurtis ta.

Küsimusele vastavad ERRi IT arendusjuht Märt Suga ja portaali peatoimetaja Marju Himma-Kadakas:

ERRi kanalite videomängijates on heli esmakordsel avamisel vaikimisi seadistatud maksimaalse valjuse peale ning lähtub sellest, millele on seadistatud arvuti heli. Nii võib videote heli olla väga vali, kui arvuti seadistustest on helivaljus pandud maksimumi peale või kui see on ERRi programme vaadates varem jäänud maksimumvaljusele.

Soovitame vaatajatel kontrollida oma arvuti heliseadistust ja soovi korral reguleerida valjust pleieriaknast, sest pärast esimest heli vaiksemaks reguleerimist jätab brauser seadistuse meelde ja järgmisel korral lähtub helivaljus juba vaataja valitud seadistusest.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles