Maapostkontoris vahetas inimene eurodeks keskmiselt 2400 krooni

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Postkontorid vahetasid kroone eurodeks 14. jaanuarini. Pildil Olustvere postkontori klienditeenendaja kroone eurodeks vahetamas.
Postkontorid vahetasid kroone eurodeks 14. jaanuarini. Pildil Olustvere postkontori klienditeenendaja kroone eurodeks vahetamas. Foto: Elmo Riig / Sakala

Postkontorid on rahavahetusega lõpetanud, kokku vahetasid postkontorid eurodeks 101,5 miljonit krooni.

Eurode vahetusteenust pakkusid jaanuari kahel esimesel nädalal maapiirkondade ja kolme väikesaare postkontorid.

Eesti Posti postiteenuste divisjoni juht Jaan Vainult rääkis, et kõige enam kasutati teenust Harjumaal ja Pärnumaal, aktiivne rahavahetus käis postkontorites ka Peipsi ümbruses.

«Keskmiselt vahetas üks inimene postkontoris 2400 krooni,» lisas Vainult ja märkis veel, et kuigi postkontorite klienditeenindajate jaoks oli tegemist uue olukorraga, kulges rahavahetus sujuvalt. 

Alates 14. jaanuarist postkontorid enam rahavahetusega ei tegele ja juuni lõpuni saab kroone vahetada pankades. Osa pangakontoreid vahetab raha aasta lõpuni. Alates 2012. aastast vahetab kroone eurodeks Eesti Pank.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles