Nippe, kuidas säilitada rätikute pehmust

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Sagedase pesemise tagajärjel võivad rätikud kiirelt kaotada oma pehmuse. Et seda ennetada, ei tohiks pesuvahendiga liialdada, kuna selle jäägid jäävad rätikutesse kergesti pidama.

Kõige tõenäolisemalt ongi selles süüdlaseks rätikutesse kogunevad pesuainete jäägid, kuna pesuvahendi kogusega liialdamine on üks enamlevinud probleeme pesu pesemisel, vahendab RealSimple.

Oluline on jälgida pesuvahendi kasutamise ja koguse juhiseid, mitte seda lihtsalt tunde järgi pesumasinasse lisada. Lisaks kehtib reegel, et mida kuumem on vee temperatuur, seda vähem jääb kangastesse pesuainete jääke, kuna need lahustuvad kuumas vees lihtsalt kiiremini.

Kareda vee pehmendamiseks võib masinpesul lisaks väiksele kogusele pesuvahendile lisada ka veidike äädikat – see lihtne nipp aitab hästi kaasa rätikute pehmuse säilitamisele. Tasub silmas pidada ka seda, et rätikuid tuleks pesta muust pesust eraldi, et rätikukiud ei satuks teistele riietele.

Kui rätikutele on külge jäänud kopitanud lõhn, on selles süüdi seal pesitsevad bakterid, mille hävitamiseks peab alustama hoopiski pesumasinast. Inimene levitab päeva jooksul miljardeid surnud naharakke ja baktereid, millest enamus jääb püsima riietele ja rätikutele ning pesumasinasse, kust need läbi käivad.

Bakterite hävitamiseks kasuta valgendit – pese seda kasutades eelnevalt ära üks masinatäis valget pesu või lase tühjal masinal desinfitseerimiseks läbida programm, kuhu oled lisanud veerand klaasi valgendit. Seejärel pese masinas kõrgel temperatuuril väike kogus rätikuid ning seejärel pane need kohe kuivatisse, et bakterid ei hakkaks edasi levima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles