Vaata, kuidas nõudepesumasinat täita, et see nõud korralikult puhtaks peseks

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõudepesumasinat ei või liialt täis laduda.
Nõudepesumasinat ei või liialt täis laduda. Foto: SCANPIX

Isegi kvaliteetne nõudepesumasin võib töötamisel tõrkuda, kui see on valesti nõusid täis laotud. Seetõttu tasub alati lugeda nõudepesumasina kasutusjuhendit ning panna kõrva taha mõned soovitused.

ConsumerReports on testinud paljude kodumasinate töövõimet ning avaldab kolm nippi, kuidas nõudepesumasinat õigesti täita, et tagada selle pikk ja kvaliteetne töövõime.

Esimene samm – ülemine riiul. Masina ülemisele riiulile tuleb paigutada tassid, klaasid ja väiksemad kausid. Just ülemisele riiulile võib panna ka masinpesuks sobilikud plastikkarbid, kuna seal on need küttekehast kõige kaugemal. Uuematel nõudepesumasinatel pole kuigi vajalik kasutada eelloputusprogrammi, pigem tasub suuremad toiduosakesed nõudelt ise maha kraapida. Ära lao masinasse liiga palju nõusid, kuna see suurendab nende purunemise ohtu ning takistab vee ja pesuvahendi ringiliikumist.

Teine samm – lauahõbe. Paiguta kahvlid ja lusikad masinasse nii, et käepide on suunaga allapoole. Enda ohutuse nimel aseta aga noad masinasse nii, et tera osutab allapoole, kuna hiljem võid neid välja võttes ennast vigastada.

Kolmas samm – suuremad nõud. Taldrikud ja suuremad kausid aseta alumisele riiulile ning pea kausside puhul silmas seda, et need tuleb masinasse panna nii, et avaus on suunatud alla. Suuremad esemed (vaagnad, lõikelauad jm) paiguta riiuli äärtesse või tagaossa, et need ei takistaks vee ja pesuvahendi äravoolu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles