Jätkuv trend: uued rehvid odavnevad (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uued rehvid on muutunud nii odavaks, et tõrjuvad turult kasutatud ja prokteeritud rehve.
Uued rehvid on muutunud nii odavaks, et tõrjuvad turult kasutatud ja prokteeritud rehve. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Kuna uued rehvid lähevad viimasel ajal aina odavamaks, muutub kasutatute ostmine üha vähem mõttekaks.

Autolehe toimetuse kogemuse ning ka nende lugejate tagasiside põhjal müüakse kasutatud rehvide turul tihti täielikku rämpsu. Hinnad võivad isegi kulumispiirini kasutatud rehvidel ulatuda mitmekümne euroni. Samal ajal on uute rehvide hinnad kiiresti langenud ning levinud mõõduga rehve saab lausa uskumatult odavalt. Rehvimüüjate kodulehtedel ilutsevad suured reklaamid allahindluste kohta ning 15- ja 16-tolliseid uusi rehve müüakse isegi 30-40 euroga.

Allan Allikas, Autokaubag24 OÜst (rehvid365.ee) toob selle põhjuseks, et turule on tulnud väga palju Hiina odavtootjate rehve, mis on sundinud ka maailma suurtootjaid hindu allapoole laskma.

Päris kõige odavamaid - reeglina täiesti tundmatu nimega ja Eestis end mittetõestanud rehve - kaupmehed üldjuhul ei soovita, sest nagu ikka, iga kaubaga kehtib reegel, et madal hind tuleb millegi arvelt: ebakvaliteetsem tooraine, väiksed investeeringud tootlusarendusse jne.

Rehvimüüjate sõnul on uute rehvide soodsad hinnad mõjunud ka kasutatud rehvide turule, kus trend on selgelt languses. Rehvipood kumm.ee on ammu kasutatud rehvide müümisest loobunud, väheneva nõudluse kõrval palju olulisema põhjusena toob poe töökoja juhataja Andres Duuberg välja pruugitud rehvide kahtlase kvaliteedi.

Refereeritud artiklit saab täismahus lugeda Autolehest.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles