Venemaa tunnistas maailma ühed tuntumad kondoomid praagiks (1)

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Durexi müügimeestel pole nii pea Venemaale asja.
Durexi müügimeestel pole nii pea Venemaale asja. Foto: AFP/SCANPIX

Venemaal keelati apteekides Durexi kondoomide müük, keeld puudutab 11 laialt levinud toodet.

Venemaa tervishoiu järelevalveameti 1. mai kirjast selgub, et amet leidis müügilt registreerimata meditsiinilisi vahendeid, kirjutab portaal P РБК. Durexi kondoomidele oli küll 2014. aastal antud tähtajatu müügiluba, kuid kuna lisades polnud kirjas toote täpset marki, siis see luba enam ei kehti.

Nii sattusid Venemaal põlu alla 11 Durexi toodet: Pleasuremax, Classic, Fruity Mix, Extra Safe, Elite, Long Play, XXL, Dual Extase, Sensation, Invisible ja Real Feel. Durexi Venemaa esinduse info kohaselt on nüüd keelatud lõviosa toodangust.

Venemaa tervishoiu järelevalveameti avalike suhete juht  Olga Maleva teatas, et Durexi kondoomid ei läbinud riiklikku registreerimist. «Nende kvaliteet, efektiivsus ja ohutus ei leidnud kinnitust tehnilistel katsetel, toksikoloogilistel  ja kliinilistel uuringutel,» selgitas ta. Venemaa ametivõimude kinnitusel oleks tulnud tooted uuesti registreerida 2016. aastal, kuid Reckitt Benckiser (Durexi kaubamärgi omanik) jättis selle tegemata ning müüs «uusi tooteid vanade varjus».

Reckitt Benckiser seda ei kommenteerinud. Ettevõtte esindaja Ludmilla Šarnova sõnul on firma tooted aastaid olnud registreeritud ilma konkreetsete toote nimetusteta. Vastavalt uutele nõudmistele lisab ettevõte nüüd iga toote kohta ka nõutavad dokumendid.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles