Ohtlike rõdude remont käib elanikele üle jõu

Anna-Maria Uulma
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohtla-Järve
Kohtla-Järve Foto: Tiina Kõrtsini

Eestis on küllaldaselt vanu maju, mis on ohtlikult lagunevas seisukorras, kuid mille elanikel puudub kapital nende remontimiseks.

Kohtla-Järvel puudub Tuuslari 8 tänava korteriühistul raha miljööväärtuslike majade remondiks, mis on muutunud osaliselt eluohtlikeks, vahendab Põhjarannik.  

Majahaldur Raissa Varese sõnul on maja rõdust järel vaid rauast piirded, põrandat ei ole üldse, põranda asemel on vaid lauad ning vihma korral voolab vesi fassaadile ning satub naaberkorteritesse.

Esimehe sõnul on nõue miljööehitisi renoveerida saadud linnalt, kuid saadavaks abiks nende poolt  vaid juhtnöörid ja nõuded, kuid ekspertiisi peab korteriühistu ikkagi ise kinni maksma, hoolimata, et neil puudub selleks kapital.  

Juhtnöörid pidavat esimehe sõnul olema küll head, kuid majanduslikult need elanike palju ei aita. Korteriühistu on sattunud sundseisukorda, sest maja elanikud maksavad niigi palju hoone remondiks ning raha juurde küsida elanike käest ei ole enam võimalik.

Pikemalt loe Põhjarannikust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles