Saaremaal lahvatas õllesõda (2)

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Õllemeister Arvet Väli võib kaotada aastakümnete jooksul tuntust kogunud Pihtla õlle nime kasutamisõiguse, sest seni kaubamärgina registreerimata nime taotleb endale koduõllemeister Aarne Trei.

«Jama sellest võib tulla, ma ei kahtlegi selles,» ütles Saarte Häälele Aarne Trei, kes märtsis esitas patendiametile taotluse kaubamärgi Pihtla õlu registreerimiseks.

Trei sõnul on Arvet Väli teda juba advokaatide ja ajakirjandusega ähvardanud ning soovitanud avalduse tagasi võtta. «Ma vastasin, et me läheme edasi, sest me ei riku seadust,» lausus kolm nädalat tagasi registreeritud ettevõtte Pihtla Õlu OÜ juhatuse liige Aarne Trei. Veebruaris on Trei osalusel registreeritud ka Pihtla Pruulikoda OÜ.

Pihtla õlut tootva Taako OÜ omaniku Arvet Väli hääletoon oli Saarte Häälega nimevaidlusest kõneldes murelik. «Ilmub ühtäkki mees, kes hakkab ümber kantima 20-25 aastat meie kasutuses olnud nimesid – see on vastik ja ebameeldiv olukord, mille pärast oleme juba pikalt stressis,» rääkis Väli.

 Väli rääkis, kuidas naabrimees ostis tema kõrvalt ära vana konservitööstuse ja registreeris sinna esmalt OÜ Pihtla Pruulikoda ja siis teisegi osaühingu Pihtla Õlu. «Kui ta peaks ka tootma hakkama, siis oleks tal ju väga mõnus nende nimede peal, mille meie oleme sisse töötanud, liugu lasta,» sõnas Pihtla õlle tuntuks teinud mees.

Aarne Trei ei lase ennast naabrimeeste-konkurentide riivatud õigustundest ja kriitikast häirida, vaid leiab, et Arvet Väli on kujundlikult öeldes ise džinni purgist välja laskunud. «See on ju Väli püha soov, et ma siin ilma litsentsita õlut ei teeks, ja tegelikult on tal õigus,» rääkis Trei, kes kunagi nõuete karmistamise tõttu õlletegemise litsentsi pikendamata jättis, kuid sellegipoolest aeg-ajalt õlut edasi pruulis. Trei sõnul võis just Väli olla see, kes tema peale maksuametisse ja veterinaarkeskusse kaebas. «VTAs öeldi mulle, et minu peale on kaebus tehtud ning hiljuti sain Tallinnast soovituse, et ole hea mees, aja need asjad korda,» ütles Trei.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles