Tallinna heldus laieneb ekspressrongidesse

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elroni rong.
Elroni rong. Foto: Mihkel Maripuu

Kui seni tuli pealinna elanikel ekspressrongides sõites oma rahakotti kergendada, siis nüüd on linn lubanud oma piires ka need sõidud kinni maksta.

Tallinna linn ja Elron sõlmisid lepingu, mis tagab tallinlastel tasuta rongisõidu pealinna piires kuni 2017. aasta lõpuni, teatas Elron.

Värske kokkuleppe kohaselt saavad tallinlased alates 1. juulist linna piires tasuta sõita ka ekspressrongides. See annab linlastele täiendava tasuta sõidu võimaluse Balti jaama ja Ülemiste peatuse vahel kokku kaheksal reisil päevas.

 Tallinna linna (Elroni I tsooni) siseselt on sõit tallinlastele isikustatud Ühiskaardi ja isikut tõendava dokumendi esitamisel tasuta.

 Tsoneeritud ala piires linnast välja sõitmisel tuleb tallinlasest reisijal tasuda sõltuvalt sõidu kogupikkusest iga kord ühe tsooni pikkuse võrra väiksem hind, ülejäänu kompenseerib Tallinna linn. Näiteks nelja tsooni läbimisel tasub reisija kolme tsooni läbimise eest. Ekspressrongiga linnast välja sõitmisel tallinlastele soodustus ei rakendu.

 Käesoleva aasta jaanuarist maini tegid tallinlased kuus rongiga keskmiselt ligi 200 000 sõitu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles