Kliendil pole õigust turumüüjalt dokumente nõuda

Kerli Kivistu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Marko Saarm / Sakala

Sel aastal saab omamaist maasikat varem kui mullu. See tekitab nii mõneski ostjas kahtlust, kas tegu on ikka ausa kaubaga, kuid tarbijakaitseameti väitel ei ole kliendil õigust müüjalt saatedokumente nõuda.

Tarbijakaitseameti tarbijapoliitika ja avalike suhete osakonna juhataja Hanna Turetski sõnul ei ole saatedokument suunatud lõpptarbijale ning see võib muuhulgas ka sisaldada ärisaladust. «Seega ei ole ettevõtjal kohustust selliseid dokumente tarbijale esitada,» selgitas Turetski.

Ta ütles, et saatedokumendi esitamise kohustus on ettevõttel järelevalveasutusele sh ka tarbijakaitseametile. «Tarbijale on aga ettevõtja kohustatud andma toote ja teenuse kohta õiget informatsiooni, mille õigsust saavad vajadusel järelevalveasutused kontrollida,» rõhutas Turetski. Ta lisas, et kui esitatud on aga vale info, on see keelatud ja lähtuvalt olukorrast ka karistatav.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles