Tarbijakaitse rõhutab: alkoholi kaasamüük on keelatud (5)

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tervis.ee

Tarbijakaitseameti hinnangul ei tee alkoholipudeli korgi (osaline) avamine sellest kohapeal tarbitavat jooki - kohapeal tarbimiseks mõeldud jook on valatud selleks ettenähtud topsi või klaasi.

Tarbijakaitseamet juhib enne jaanipäevapidustusi kauplejate tähelepanu, et vastavalt alkoholiseadusele on alkoholi kaasamüük keelatud kella 22.00 kuni 10.00.

Alkoholimüügi piirangu mõte on muuta ümbritsev keskkond ohutumaks ning suurendada kindlustunnet mitmetes valdkondades, näiteks liiklusohutuse eesmärgil vähendada joobes juhtimist või kaitsta üldiselt avalikku korda.

Kuna paljude rikkumiste ja traagiliste tagajärgedega õnnetuste üheks põhjuseks on alkohol, on kahtlemata oluline see, kas ja millisel moel on alkohol inimestele kättesaadav. Öise alkoholi kaasamüügi võimalus suurendab inimeste riskikäitumist ja alkoturismi.

Alkoholi jaemüügi üle teeb järelevalvet tarbijakaitseamet, kes teeb tihedalt koostööd politsei- ja piirivalveametiga.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles