Kaks rakendust, mis aitavad pingutuseta raha säästa

Anna-Maria Uulma
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raha.
Raha. Foto: www.flickr.com

Kui pole aega sente lugeda, kasutavad eestlased meeleldi pankade rakendusi, mis aitavad kulusid kontrolli all hoida. Näiteks SEB kliendid, kes koguvad Digikassa abil sente kaardimaksetelt, säästavad sellega keskmiselt 125 eurot aastas.

«Digikassa on populaarsem naiste hulgas, kes moodustavad kasutajatest 58 protsenti. Kõige suuremad fännid on 25-30-aastased noored, kellest paljudel on elektrooniline rahakassa aidanud astuda esimesi samme säästude kogumisel,» rääkis SEB jaepanganduse divisjoni direktor Tõnu Sepp.

Digikassa ümardab iga päeva lõpus deebetkaardiga tehtud maksed täisarvuni ning kannab vahe järgmiseks hommikuks kliendi arvelduskontolt kogumishoiusele.

Näiteks kui maksta päeva jooksul kaardiga 6 eurot ja 40 senti, siis järgmise päeva hommikuks jõuab kogumishoiusele 60 senti (7,00-6,40=0,60). Kui maksta kaardiga päeva jooksul mitmel korral, siis toimub ümardamine iga makse kohta eraldi. Kogusumma kantakse kogumishoiusele ühekorraga.

Swedbanki rahaasjade teabekeskuse juhi Lee Maripuu sõnul planeerivad enamik Eesti inimesi rahaasju palgapäevast palgapäevani, kuid ka neil on võimalik säästmiseks kasutada rahaplaneerijat.

Swedbanki kliente aitab säästude kogumisel rahaplaneerija, mis leiab tehingutest automaatselt vajalikud andmed ja liigitab need kulu- ja tulugruppidesse. «Nii saavad kliendid oma tehingutest valitud perioodide kaupa hea ülevaate - on võimalik jälgida, mille peale ja kui palju raha kulub, lisaks võib igale kulugrupile seada limiidi, millest rohkem kulutada ei tohiks,» kirjeldas Maripuu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles