Veinitootja sattus suhkrumüügi piirangu tõttu poes plindrisse (4)

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Pikkade pühade järel veinitegu alustanud Veinivilla perenaine jäi Loksal asuvas Grossi poes hätta, kuna poes lubati talle ühekorraga müüa vaid kümme kilogrammi suhkrut, millest parajaks veiniteoks ei piisanud.

«Laadisin oma kümmet kümnekilost suhkrupakki ostukärusse, kui tuli müüja ja ütles, et seda ei saa teha, kuna seal müüakse suhkrut korraga vaid kümme kilogrammi inimese kohta. Hakkasin argumenteerima, et mispärast niimoodi on, sest ükski silt ei viidanud müügipiirangule,» kirjeldas Veinivilla perenaine Tiina Kuuler.

Seejärel proovis naine müüjale lahendusi pakkuda - näiteks maksaks ta iga kümnekilose paki kohta ühekaupa või et kümme inimest seisaks pakkidega järjekorras ning Kuuler maksaks nende eest.

«Müüja ütles, et siis on ikkagi teada, et tegelikult ostis suhkru üks inimene. Korraks ta isegi kõhkles ja pakkus, et kui ostaksite ühekorraga kümme kilo, siis teete pool tundi aega parajaks ning ostate järgmised kümme kilo - nii ma ei lahkuks siit enne päikeseloojangut,» rääkis Kuuler. Müüja olevat tema sõnul isegi korra käinud tagaruumis üle küsimas, kuid ei lubanud endiselt müügipiirangule vastu astuda.

Konsumisse suhkrusaagi järele minnes uuris Kuuler igaks juhuks juba enne ostu, kas saab korraga suure koguse osta ning seda lubati. «Eelmisel sügisel oli ka kiirelt suhkrut vaja ning siis sain selle Grossi poest, tavaliselt ostan ikka hulgilaost. Rabarberiveini tegemine oli aga parajasti pooleli, suhkrut kiirelt vaja ning ma ei hakanud seepärast 65 kilomeetrit Tallinnasse sõitma, kuid ilmselt tuleb siis ikkagi suuremad varud koguaeg laos hoida,» märkis ta.

OG Elektra esindaja Elen Bikejev kinnitas, et poodides on erinevatel mahutoodetel tõepoolest müügipiirangud ning seda just seepärast, et väikeettevõtted ja hulgikaupmehed ostsid kauplused tühjaks ning tavatarbijatele ei jäänud midagi.

«Kuna teeme kampaaniakorras soodushindu, siis kippus see nõnda minema. Kui sellele järgneb tarbijakaitse kontroll ning meil toodet ei ole, saame karistada,» mainis ta. Samas märkis ta, et kui on tegu juriidilise isikuga, saab ta arvega siiski hulgi osta, tavaisikuna aga mitte.

«Kõikides poodides on sildid, et siin kehtivad müügipiirangud, kuna piirangut ei saagi kehtestada juhul, kui tarbijat pole teavitatud,» lisas ta.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles