Ikea eemaldab müügilt tapjakummutid (2)

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ikea Malm-seeria kolme sahtliga kummut.
Ikea Malm-seeria kolme sahtliga kummut. Foto: Tootja foto / ikea.com

Ikea eemaldab müügilt ning kutsub tagasi miljoneid kummuteid üle maailma, kuna kolme lapse surma järel tunnistati lõpuks oma viga.

«Avalikustasime täna tagasikutsungi, kuna sel aastal jäi traagilisel kombel meie kummuti alla ning hukkus juba kolmas laps. Kuna on selge, et inimeste kodudes on ikka veel ebaturvalisi tooteid, peame seda õigeks meetmeks,» teatas Ikea esindaja, vahendab CNN.

Ikea esindaja sõnul on nad tihedalt kontaktis olnud tarbijakaitse kaupade ohutuse komisjoniga, mis aitab ühtlasi tagasikutseid koordineerida ja teostada. Tagasikutsumine puudutab umbkaudu 27 miljonit toodet.

Kuigi laste surmad on seni põhjustanud vaid Malm-tootesarja kummutid, kahtlustatakse, et ka teised Ikea kummutid pole ohutud. Praegu on Ikea kauplustest plaanis müügilt eemaldada Malm-sarja kummutid, kuna esindaja väitel peetakse neid ohtlikuks.

Ikea käivitas möödunud aasta juulis kummutite parandamise programmi, kuid ei muutnud toote disaini ega võtnud seda müügilt maha. Programmi käigus lisati kummutitele uued seina külge paigaldamise komplektid.

Ikea kummutitega on seostatud kolme lapse hukkumist alates 1989. aastast.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles