Poest ostetud paprikast vingerdas välja ussike

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Säästumarketis müüdud Iisraelist pärit paprikas elas ussike.
Säästumarketis müüdud Iisraelist pärit paprikas elas ussike. Foto: Mirjam Tabur

Möödunud pühapäeval Säästumarketist ostetud paprikast ilmnes lahtilõikamisel end vilja sisse mõnusasti elama sättinud ussike. Ostjale ilmnenud pilti pidas ebameeldivaks ka kauplus.

Tallinlanna Mirjam Taburi köögilauale sattunud paprika pärines Akadeemia tee Säästumarketist ja poeletilt võttes ei paistnud viljaga midagi valesti olevat. Paprika oli ilus, terve ja suur.

«Kodus lahti lõigates avanes jälk pilt,» võttis naine puhkepäeva hommikul tekkinud muljed kokku. Ussike oli näpusuurune, liigutas ja oli näha, et ta oli end paprikasse mõnusasti sisse seadnud.

Tabur tegi ussikesest pilti ja seda sai hiljem näha ka Säästumarketite omanikfirma Rimi Eesti Food. Ettevõtte kommunikatsioonispetsialisti Katrin Batsi edastatud kommentaaris tunnistas poekett, et vaatepilt oli tõepoolest ebameeldiv ning palus ostjalt vabandust.

«Tegemist on esmakordse taolise juhtumiga meie kauplustes. Edastame probleemi kindlasti paprikakasvatajale ning nõuame, et võetaks kasutusele meetmed analoogiliste juhtumite vältimiseks tulevikus,» seisis kommentaaris.

Taburi jaoks on Akadeemia tee Säästumarket nii-öelda kodukauplus ja varem pole tal sealse kaubaga probleeme olnud. Samas märkis naine, et ta pole sealt kunagi paprikat ostnud.

Rimi kvaliteedijuht Evelin Edro suutis kindlaks teha ka kõnealuse paprika päritolu. «Kliendi poolt ostetud toode on pärit Iisraelist, tõenäoliselt kasvatatud kasvuhoones,» märkis ta ja lisas selgituseks, et kasvuhoonetes kasutatakse vähem kahjuritõrjevahendeid. «Sellises suuruses vastse tootes leidumine näitab juba iseenesest, et paprikas ei ole jäävaid mürke.»

Loogiliseks pidas kvaliteedijuht sedagi, et paprika pinnal polnud ühtegi auku ega kahjustust, sest kuigi vastse paprikasse sattumise viise võib olla mitmeid, ei pruugi nendest viljale välist kahjustust jääda.

«Seetõttu on visuaalsel kontrollil kahjuriga toodet võimatu tuvastada. Rimi süsteemi vastuvõetav puu- ja köögivili läbib kvaliteedikontrolli. Muu hulgas võetakse saabunud partiist ka valim, mida lõigatakse sisemiste defektide avastamiseks. Kahjuks on selline üksiktoode siiski kontrollist läbi läinud,» rääkis Edro.

Ussikese leidja Tabur ei olnud oma kehvast kogemusest hoolimata kaupluse peale pahane, kuid ütles, et ilmselt ei tule tal paprikaisu veel niipea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles