Pikad pühad aitasid kaasa parvlaevaliikluse sujumisele

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parvlaev Rohuküla sadamas.
Parvlaev Rohuküla sadamas. Foto: Teet Malsroos / SL Õhtuleht

Väinamere Liinide andmetel läksid jaanipühad parvlaevaliinidel valdavalt hästi ning ülesõitude tippajad olid ootuspärased, sealjuures praamiga reisijate arv kasvas võrreldes eelmise aastaga.

Suursaarte ja mandri vahel sõitis jaaninädalal praamidega 75 841 reisijat ja 26 354 sõidukit, mis on võrreldes mulluse sama perioodiga vastavalt kuus ja neli protsenti enam.

Kõige suurem nõudlus oli 22. juunil, mil mõlemal liinil veeti üle kõige enam sõidukeid. Ajavahemikul kella 17-21 oli Virtsu sadamas üldjärjekorras e-piletita sõidukitele ooteaeg kuni kaks tundi. Rohukülas kestis tippaeg pikemalt - ajavahemikul kell 16-23 võis üldjärjekorra ooteaeg olla kolm kuni viis tundi.

Seevastu 23. juunil pääsesid e-piletita reisijad enamasti järgmisele väljuvale laevale. Ilma ooteaegadeta sujus saartelt mandrile tagasisõit 25. ja 26. juunil, mis tavapäraselt on olnud seotud järjekordadega.

Kuivastu-Virtsu liinil teenindati jaaninädalal 59 573 reisijat ja 20 896 sõidukit, mis on vastavalt 12 ja 10 protsenti enam kui 2015. aastal.

Rohuküla-Heltermaa liinil teenindati 20 555 reisijat ja 6612 sõidukit, mis on kümme ja üheksa protsenti vähem kui 2015. aastal. Reisijate arv Hiiumaa liinil vähenes ootuspäraselt, sest mullu samal ajal toimus Hiiumaal võidupüha paraad, mis lisas tavapärasest jaaninädalast enam reisijaid ja sõidukeid.

Pikad pühad, mil vabad päevad langesid nädala viimastele tööpäevadele, mõjutasid oluliselt parvlaevaliikluse sujuvust ja liiklusvoogude ühtlasemat jaotuvust, kuna inimestel oli võimalik teha reisiplaane kogu perioodi ulatuses. Samuti oli oluline, et ühtlaselt kasutatati ära reiside ressurss kogu päeva ulatuses alates esimestest väljumistest varahommikul kuni hilisõhtuni.

Väinamere Liinid tänab e-piletiga reisijaid, kes tulid vastavalt broneeritud ajale sadamasse, aidates seeläbi kaasa sujuvale parvlaevaliiklusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles