Kümme kulutust, mida sa ei pruugi taibata eelarvesse planeerida

Anna-Maria Uulma
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raha.
Raha. Foto: Caro / Scanpix

Ootamatu kulutus võib niigi napi eelarve lõhki lüüa, kuid seda on võimalik ka ennetada. Järgmisi kümmet väljaminekut võiks eelnevalt alati ette planeerida või hoida neile igaks juhuks koht pere eelarves.

1. Kodu remont.

Alati võib kodus kasvõi kogemata midagi juhtuda, mis võib maksma minna suurel hulgal raha. Seega tuleks ka kodu remonti alati eelarves hoida, sest vahel võib juhtuda, et läheb vaja katuseremonti või on katki läinud veemahuti.

2. Pulmaminek.

Kui seltskonnas on mitmeid paarikesi, pole paha mõte olla valmis pulmakutseteks.  Ettenägematu kutse võib tuua väljaminekuid nii riietele, transpordile, toidule kui ka kingitustele.

3. Koduloomade ravi.

Ka kulutusi loomadele ei saa ette näha - mida vanemaks nad jäävad, seda põduramaks võivad muutuda. Seega tuleks tähelepanu pöörata, kas leidub tagavara sellegi jaoks.

4. Heategevus.

Kui sa armastad tegeleda heategevusega, siis soovitame olla kindlad, et selleks oleks koht ka eelarves.

5. Riided.

Riided ei kesta igavesti ja eriti sellisel juhul, kui kannad mõnda eset tööriietusena päevast päeva. Vahel võib juhtuda, et vajad õhtusel ajal üritusele minnes kiirelt midagi muud selga, mistõttu pead uue riideeseme ootamatult ostma.

6. Autoremont.

Autoparandus võib sind väga kiirelt eelarvest välja lüüa. Isegi kui sa iga kuulist autoremonti ei vaja, siis soovitame autot omades sinna igakuiselt raha säästa, sest suurem autoremont võib sinu eelarve lammutada.

7. Enda eest hoolitsemine.

Ilutooted võivad igakuiselt üsnagi suuri väljaminekuid tekitada. Siinkohal tasub silmad lahti hoida ja jälgida, palju igakuiselt ilutoodetele kulutada võib.  Paha ei teeks ka jälgida soodushindu ning osta võimalusel enamus tooteid soodsalt.

8. Snäkid.

Paljud maiustused ja snäkid, mida koju tood ei kuulu kindlasti sinu eelnevalt paika pandud toidumenüüsse.  Kui sul on kombeks snäkke liialt juurde osta, siis soovitame ka nende jaoks eelarvesse pisikese koha luua.

9. Tellimused ja liikmemaksud.

Kui tellid mõnd ajakirja või oled spordiklubi liige, võivad ka need võtta üsna suure osa eelarvest. Kindlasti lõpeta liikmemaksud, mida sa enam ei kasuta ega vaja, sest need võtavad pealtnäha väikeste summadega viimaks suuremaid.

10. Meelelahutus.

Jäta meelde, et sageli ei saa meelelahutusüritusi ette planeerida - selleks võib olla ka ainuüksi väljas söömine. Soovitame selle jaoks igakuiselt veidikene raha jätta, et ei tekiks ootamatuid kulutusi.

Allikas: Consumer Affairs

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles