Turu-uudised: maasikaid napib, lettidel laiutavad hernes ja kartul

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Kui veel nädal tagasi oli Kuressaare turul võimalik valida maasikaid erinevate müüjate laudadelt, siis nüüd pakutakse ka muid kohalikke aiasaadusi, näiteks hulganisti noort kartulit ning hernestki.

Kuressaare turumüüjate maasikatest kiirelt tühjenevad lauad annavad mõista, et üks hooaeg hakkab vaikselt asenduma teisega, kirjutab Saarte Hääl. Maasikakastid tühjenevad juba hommikul vara ning marju jätkub veel vaid kiirematele.

«Praeguseks hakkab saak lõppema ja hommikul umbes kella üheksaks on kõik otsas,» lausus Kõljalast pärit müüja, osutades selja taga tühjade kastide virnadele.

Noor kartul oli aga esindatud kõikides populaarsetes sortides – leidus «Solisti», «Maretit» kui ka «Ariellet» ning müüjaid nii Tahulast, Pihtlast kui Kõljalast ning kilohind kõikidel müüjatel 2,5 eurot kilo.

Eile sai turult soetada ka Kihelkonna kandist korjatud kukeseeni, väiksem tops 6 ja suurem 12 eurot. Turgu kaunistas ja täitis suvise aroomiga suur valik lilli ning ürte:  basiilik, majoraan, salvei ja iisop.

Refereeritud artiklit saab täismahus lugeda Saarte Häälest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles