Tunnustatud kodumaise toidu pakkujad leiab edaspidi veebikaardilt

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pädaste mõisa restoran Alexander kanti samuti Toiduteele - pildil restorani eelroog.
Pädaste mõisa restoran Alexander kanti samuti Toiduteele - pildil restorani eelroog. Foto: Marina Pushkar/Postimees

Maaeluministeerium kandis 120 Eesti toidu pakkujat ja väiketootjat Eesti toidutee veebikaardile. Toidutee ettevõtted pööravad suuremat tähelepanu kohaliku toidu edendamisele ning kodumaise tooraine kasutamisele.

«Eesti toidutee aitab tuua paremini esile maapiirkondade restorane ja toidukohti, mis pööravad tähelepanu kodumaise tooraine kasutamisele ning kohaliku köögi tutvustamisele,» ütles maaeluministeeriumi Eesti toidu programmi projektijuht Kadi Raudsepp.

Toiduteesse kuulumine parandab tema sõnul ettevõtte turundusvõimalusi. Valminud Eesti toidutee veebileht koos veebikaardiga teeb maapiirkondades Eesti toidukultuuri edendavad toidukohad ka tarbijatele senisest paremini leitavaks.

Veebilehel on hetkel teave 120 toitlustusasutuse kohta koos võimalusega kaardil koostada kulinaarseid marsruute läbi Eesti. MTÜ Eesti Maaturism tegevjuht Raili Mengel kirjeldas, et Toiduteega on ühinenud nii tippklassi restorane kui ka toidukohti, kus pakutakse kodusemaid sööke. Samuti on degusteerimisi korraldavad väiketootjaid, toiduga seotud elamustegevusi pakkuvaid ettevõtteid ja talupoode.

Viimase aasta jooksul on  Eesti toidutee ettevõtted saanud nõu nii menüü koostamise, kohalike toorainete kasutamise kui ka teeninduse parandamise kohta. 

Eesti toiduteed veab Maaeluministeeriumi tellimusel maapiirkondade turismiettevõtteid ühendav MTÜ Eesti Maaturism.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles