Noored saavad esimese töökogemuse maasikapõllult

Anna-Maria Uulma
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maasikad.
Maasikad. Foto: Meelis Meilbaum

Igal varahommikul stardivad noored Keilast, Sauelt ja Tallinnast, et jõuda kaheksaks Saue Vallas asuvasse Rehe tallu maasikaid korjama, mis pakub töökohta just neile, kes ei oma püsivat töökohta.

Maasikakasvatajad annavad noortele esimese töökogemuse, vahendab Harju Elu.

15-aastased Marleen ja Hegne käivad maasikaid korjamas Keilast, mis jääb talust seitsme kuni kaheksa kilomeetri kaugusele. Kord toob noored autoga põllule ühe, kord teise tüdruku vanem.

Tüdrukute sõnul saavad nad päevaga korjatud umbes 30 kilogrammi, korjamine ajab jalad küll tihti valusaks, kuid esimese töökogemuse nimel see neid ei heiduta.

Rehe talu maasikaid müüakse põllust kilomeetri kaugusel Tallinna-Keila maantee ääres väikese varikatuse all ning ka neid aitab müüja 16-aastane Taavet.

«Proovisin alternatiive, nagu puuraidumine ja muruniitmine, aga lõpuks jõudsin ikka maasikate müümise juurde,» tunnistas noormees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles