Kauplus tunnistab: osa neile saabuvaid vilju ei kõlbagi müügiks

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puuviljad poes.
Puuviljad poes. Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Selveri kauplustekett märkis Tarbija24-le antud kommentaaris, et aeg-ajalt saabub poodidesse puu- ja köögivilju, mis ei ole müügiks üldse kõlbulikud. Ostjate silm taolisi riknenud vilju ei näe.

Selveri keti avalike suhete juht Annika Vilu nentis, et neile sissetuleva kauba kvaliteet ei ole stabiilne. «Paljud puu- ja köögiviljad on tundlikud temperatuuri kõikumisele. Näiteks kui basiilik või banaan saavad hetkeks külma, siis riknevad need väga kiiresti ja müügisaali ei jõua,» rääkis ta.

Samas möönis Vilu, et kauplused eeldavad oma tarnijatelt siiski värskeid ja maitsvaid vilju.

Puu- ja köögivilja kvaliteeti ja säilivust mõjutavad Selveri esindaja sõnul mitmed tegurid, millest üks olulisemaid on logistika – kogu liikumisahela vältel peab olema tagatud õige temperatuur. Teisalt on mõjutajaks ka viljade kasvuaja ja koristusperioodi ilmastikutingimused.

Vilu lisas veel, et kaupluse jaoks on kõige parem võimalus värske kauba tagamiseks igapäevased tarned ja seetõttu ongi nende kett korraldanud oma logistika nii, et poed saavad igaks päevaks uue kauba tellida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles