Kohvikupidaja mure: linnupeleti võib ka kliendid eemale ajada

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prügikastist süüa otsiv hakk.
Prügikastist süüa otsiv hakk. Foto: Ove Maidla

Kuressaares asuva Ruunipizza omanik kahtlustab, et Kohtu 1 maja katusele paigaldatav häälpeleti, mis pärast 15. juulit tööle pannakse, hirmutab lisaks lindudele ära ka kohviku kliendid.

Kuna häälpeleti mõjuulatus on ligi 500 meetrit, siis pakub Ruunipizza omanik ja OÜ Aiona juhatuse liige Irene Sargla linnavalitsusele saadetud kirjas, et kas ei oleks mõistlik leida sellele asukoht linna pargis, kirjutab Meie Maa.

Kuressaare linnapea Madis Kallas põhjendab oma vastuses, et hakiprobleem on teravaim just Kohtu 1 hoone vahetus läheduses tegutseva Ruunipizza väliterrassi juures, mistõttu on mõistlik hakke just seal peletada.

«Häälpeleti toimib paikselt, seega tema mõju on suurim just selle vahetus läheduses. Loomulikult on võimalik, et häälpeleti häirib lisaks lindudele ka inimesi ja seetõttu me soovimegi aparaati esialgu vaid katsetada,» möönis linnapea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles