Bussifirmat ähvardab mitmete rikkumiste tõttu liiniloa peatamine

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AS Sareta

Kuna viimasel ajal on maanteeamet koos politseiga sooritatud järelvalvete käigus tuvastanud mitmeid rikkumisi AS Sareta Kuressaare–Tallinna liinil sõitvatel bussidel, võidakse nende liiniluba ajutiselt peatada.

"Oleme ka varem rikkumiste osas neile ettekirjutisi teinud, hilisemad kontollreidid on aga näidanud, et bussifirma ei ole sellele reageerinud ega puudusi kõrvaldanud. Kui ka meie seekordsele märgukirjale ei reageerita, tuleb kasutusele võtta juba rangemad meetmed, milleks on liiniloa peatamine," rääkis maanteeameti juhtivekspert Mika Männik Saarte Häälele.

Näiteks 31. mail teostatud kontrollis selgus, et Sareta bussi mootorist lekkis õli ja jahutusvedelik ning juhiiste oli ebakindlalt kinnitatud. Bussi ühe esimese rehvi serv oli Männiku kinnitusel sedavõrd kulunud, et see oli juba ohtlik liikluse turvalisusele.

AS Sareta omaniku Henno Liivi sõnul ei olnud eilse seisuga maanteeameti märgukiri temani jõudnud ning ta ütles, et ei saa seetõttu teemat kommenteerida.

Loe lähemalt Saarte Häälest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles