Tuleohtlikkuse tõttu kutsutakse tagasi tuhandeid hõljuklaudu (1)

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: TIMOTHY A. CLARY

USA tarbekaupade ohutuskomisjoni andmeil on hiljuti teada antud ligi sajast juhtumist, mil hõljuklaud lahvatab põlema, mis on omakorda põhjustanud ligi kahe miljoni ulatuses varakahju.

Rohkete tuleohtu põhjustanud õnnetuste tõttu juhib komisjon hõljuklaudade tagasikutsumist, mis puudutab ligi 500 000 seadet, kirjutab Business Insider.

Võimaliku tuleohu vältimiseks kutsuti USA-s tagasi kõik hõljuklauad olenemata tootjast ja mudelist. Põhjuseks on see, et liikurite liitium-ioonakud võivad ülekuumeneda ning seeläbi tuleohtu põhjustada. Hõljuklaudadega liiklemise on seetõttu keelanud ka New Yorki metroo.

Suurim tagasikutsung (267 000 toodet) puudutab hõljuklaudade tootjat Swagway’d. Ohutust pole täielikult tõestatud ka Digital Gadgets Hover-Way, Hoverboard Powerboard, Hype Wireless Hype Roam, Keenford’s iMoto, the Airwalk Self Balancing Electric Scooter, Razor’s Hovertrax ning Yuka Clothing tootjatel ja mudelitel.

Amazon eemaldas samal põhjusel hulga hõljuklaudu müügilt juba veebruaris, nüüd on ka e-pood Overstock.com kutsunud tagasi kõik nende müüdud lauad. Tarbekaupade ohutuskomisjon on tootjatel palunud klientidele pakkuda tasuta remonti või aku asendamist.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles